24 Haziran 2014 Salı

Bilgisayar yazılımı


Bazen S / W olarak kısaltılır, yazılım bir bilgisayar ile etkileşim ya da onlar için belirli görevleri gerçekleştirmek için kullanıcı sağlayacak talimatlar topluluğudur. Yazılım olmadan, bilgisayarlar yararsız olacaktır. Örneğin, Internet tarayıcısı yazılımı olmadan internette sörf ya da bu sayfayı okumak mümkün olacak ve bir yazılım işletim sistemi olmadan tarayıcı bilgisayarınızda çalıştırmak mümkün olmaz. Resimde Microsoft Excel, bir yazılım programı örneğidir.

Nasıl yazılım alabilirim?

Yazılım genellikle programda, kılavuzları, garanti, ve diğer gerekli belgeler için gerekli tüm diskleri (disket, CD, DVD veya Blu-ray) içeren bir kutu içinde, bir yerel perakende bilgisayar mağazası veya online olarak satın alınabilir.

Yazılım Internet üzerinden bir bilgisayara da indirilebilir. Bir kez indirilen, kurulum dosyaları bilgisayarınıza program yüklemeyi başlatmak için çalıştırılabilir.

Ücretsiz yazılım
Yazılımı satın ek olarak, farklı kategoriler halinde parçalanır boş yazılım programları milyonlarca da vardır.

Shareware veya deneme yazılımı size programı satın almadan önce yazılım denemek için birkaç gün verir yazılımdır. Deneme süresi sona erdikten sonra bir kod girmek için ya da bunu kullanmaya devam etmeden önce ürün kayıt istenir.